Epoca de maturare: medie- tarzie
Greutate ciorchin: 400-500 gr
Greutate bob: 7-9 gr
Zahar: 13-14%
Aciditate:5‰
Rezistenţa la transport : ridicata
Strugurii sunt de marime mijlocie spre mari, cilindro conic, uneori aripat.
Bobul este sferic, mare, uşor aplatizat la bază.
Pieliţa este groasă, de culoare neagră -violacee, acoperită cu pruină abundentă.
Miezul este cărnos, crocant, cu gust plăcut.
Rezistenţa la ger la viţa de vie: -16ºC -18ºC
Rezistenţă la secetă mijlocie.
Sensibil la bolile criptogamice.
Forma de conducerea: butaşi viţă de vie pe tulpini semiînalte, încărcăturile de rod recomandate sunt de 15-18 ochi/m².
Viţa de vie reacţionează pozitiv la lucrările în verde.
Soiul Alphonse Lavallee se remarcă prin mărime şi aspect deosebit de atrăgător.
În anii cu resurse termice mai reduse strugurii prezintă boabe cu o coloraţie neuniformă.
Producţiile obţinute diferă in funcţie de zona de cultură 11-14 t/ha şi pot depăşi 20-30 t/ha în anii foarte favorabili.
Denumirea soiului viţei de vie a fost dedicată lui Alphonse Lavallee, care era preşedintele Societăţii de Horticultură a Franţei, din acea vreme.