Sauvignon Blanc 1 buc
Perioada de maturare a IV-a
Strugurii sunt mijlocii, cilindro conici, uni sau biaripaţi, desi in boabe.
Bobul este mic, sferic, cu pieliţa subtire, pruinată, de culoare galben verzui, până la galben auriu la maturarea deplină.
Pulpa este zemoasă cu gust şi aroma.
Rezistenţă la ger -20ºC -22ºC
Epoca de maturare: epoca a IV-a
Strugurii sunt mijlocii, cilindro conici, uni sau biaripaţi, desi in boabe.
Bobul este mic, sferic, cu pieliţa subtire, pruinată, de culoare galben verzui, până la galben auriu la maturarea deplină.
Pulpa este zemoasă cu gust şi aroma.
Rezistenţă la ger -20ºC -22ºC
Rezistenţă mijlocie la seceta si fainare, Sensibil la mană, putregaiul cenuşiu şi moliile strugurilor.
Se conduce pe tulpini semiînalte şi înalte, cordon bilateral, cu tăiere scurtă sau în verigi de rod.
Sarcina de producţie este de 14-18 ochi/m²
Producţiile de struguri care se obţin sunt de 8-12 t/ha
Tehnologic este un soi de înaltă calitate.
Vinurile obţinute au o aroma fină, caracteristică..Pentru obţinerea vinurilor demidulci şi dulci este necesară supramaturarea strugurilor ,pierderile de recoltă fiind de 8%, compensate însă prin calitatea vinurilor obţinute.
Soiul Sauvignon intră în sortimentul a 114 de centre viticole.