Epoca de maturare: medie
Greutate ciorchin: 370 gr
Greutate bob: 4,6 gr
Zahar: 15-17%
Aciditate: 3,5-5‰
Rezistenţa la transport a strugurilor: buna
Strugurii sunt cilindro-conici, aripaţi, cu aspect rămuros şi peduncul semilemnificat.
Boabele sunt ovoidale, mari cu pieliţă de grosime mijlocie, galbenă verzuie, acoperită cu priună.
Mezul este tare ,cărnos şi crocant cu aromă plăcută de muscat.
Rezistenţa la ger a viţei de vie -14ºC -15ºC
Sensibil la mană şi făinare.
Se conduce viţa de vie sub forma de vas, când se taie în elemente scurte sau sub forma de pergolă, când se taie în elemente lungi.
Producţiile de struguri care se obţin sunt sub mijlociu, 12-15 t/ha, iar strugurii sunt foarte aspectuoşi.
E un soi viţa de vie cu însuşiri tehnologice mixte: pentru struguri de masa, soi pentru stafide în sudul Spaniei, soi pentru vinificaţie şi pentru obţinerea de distilate.
Muscat de Alexandria este un soi pentru cultiră de seră în Anglia, Belgia, Olanda, care produc struguri de masă de lux în extrasezon.
La maturizare soiul Muscat de Alexandria acumulează cantităţi mari de zaharuri,în funcţie de zona de cultură.