Epoca de maturare: timpurie
Greutate ciorchin: 537 gr
Greutate bob: 7-8 gr
Zahar: 14-16%
Aciditate: 4,5-5 ‰
Rezistenţa la transport a strugurilor: scazută
Strugurii sunt de forma cilindroconica sau conica.
Boabele mari, usor ovoidale de culoare galben-aurie.
Pieliţa este mijlocie sau subţire, acoperită cu pruină.
Miezul este cărnos, uşor crocant, cu aromă discretă de muscat.
Viţa de vie dezmugureşte timpuriu, în prima decadă a lunii aprilie.
Rezistenţa la ger a viţei de vie e -18ºC-20ºC
Rezistenţa la seceta - buna.
Sensibil la mană, făinare şi putregai cenuşiu.
Preferă terenurile cu expozitie sudică,cu soluri fertile.
Formele de conducere recomandate la butaşi viţa de vie soi Regina viilor: semiînalte şi înalte.
Tipul de taiere a viţei de vie recomandat este Guyot cu cap înalt. La tăiere se lasă încărcături de 14-16 ochi pe m², repartizate pe coarde lungi.
Viţa de vie necesită lucrări şi operaţiuni în verde ca: normarea inflorescenţelor (se lasă 10-12 inflorescenţe pe butuc) şi scurtarea inflorescenţelor, prin care creşte producţia.
Răspunde favorabil la fertilizare,fără doze mari de azot pentru a nu intensifica meierea şi mărgeluirea şi a nu afecta negativ producţia marfă.
Maturarea strugurilor este neuniforma, ceea ce impune recoltarea în 2-3 etape.
După o perioadă foarte scurtă de păstrare pe butuc, miezul bobului se înmoaie şi capată un gust foxat.
Butaşii viţa de vie soi Regina Viilor au urmatoarele sinonime:
Reine de vigne - în Franţa
Regina vigneti - în Italia
Konigen der Weingarten - în Germania
Razaki de Ungheria - în Turcia
Szölökertek Kiralynoje - în Ungaria